Caju ambalat 130 gr

Turcia
9,99 Lei

Cremoase, delicioase, sănătoase și în același timp versatile, nucile de caju sunt pline de antioxidanți și minerale benefice organismului nostru. Chiar dacă o perioadă lungă de timp lumea s-a ferit de ele din cauza conținutului lor de grăsimi, află că dintre toate nucile, ele sunt cu cel mai scăzut nivel de grăsimi; iar acele grăsimi care se găsesc în compoziția lor sunt nesaturate și ajută la reglarea și normalizare colesterolului ajutând astfel inima cât și prevenția anumitor boli cardiovasculare.

 

Despre gustul lor divin am putea povesti până mâine cât și despre funcționalitatea lor în bucătărie, ele fiind ideale de folosit în înlocuirea lactatelor (lapte, brânză) cât și în înlocuirea făinii pentru dulciuri coapte sau chiar raw. Pe scurt, sunt ușor de adăugat în alimentația noastră de zi cu zi tocmai pentru că au un gust divin și o textură ideală ce merge cu mai orice tip de mâncare.

 

Și chiar dacă au un conținut scăzut de fibre (cel mai scăzut dintre toate nucile), ele sunt pline de vitamine (vitamina E, K și B6), minerale (cupru, fosfor, zinc, magneziu, fier și seleniu) și antioxidanți.

 

Și dacă tot v-am povestit despre ce conțin nucile de caju, mai jos, vă lăsăm o listă cu cele mai importante beneficii ale acestor nuci asupra sănătății organismului nostru.

 

Ajută la normalizarea și menținerea greutății

Știm cu toții că nucile au în general un conținut ridicat de grăsimi - nucile de caju au în jur de 46% conținut de grăsime - dar sunt și foarte pline de nutrienți și conțin o paletă largă și importantă de minerale și acizi grași care ajută în lupta cu kilogramele în plus. Principalul atu al nucilor de caju este că dau imediat senzația de sațietate și de stomac plin pentru o perioadă mai îndelungată, ceea ce duce la reducerea poftei de mâncare cât și a poftei de a ronțăi ceva (de obicei nesănătos). Grăsimile, în general, fac ca hrana să fie mai îndestulătoare cât și facilitează absorbția de nutrienți și de vitamine precum vitamina A și D. Nucile de caju sunt, de asemenea, și o sursă importantă de proteine vegetale (undeva în jur de 25% sunt compuse din aminoacizi), cât și amino acidul L-arginină care stimulează sistemul circular și vascular. Un flux sanguin sănătos ajută la eliminarea toxinelor din sistemul digestiv cât și stimulează metabolismul dându-i mai multă energie și îmbunătățind digestia.

 

Întăresc sistemul cardiovascular
Studiile arată că adăugarea nucilor în alimentația noastră, precum caju-ul, diminuează riscul apariției bolilor cardiovasculare. Asta înseamnă că este îmbunătățită presiunea arterială cât este și normalizat nivelul colesterolului “rău”. În mod natural, nucile nu conțin colesterol și au în compoziția lor o cantitate semnificativă de grăsimi sănătoase pentru inimă, fibre și proteine. Vitamina E, B6 și acidul folic care se regăsesc de asemenea în compoziția nucilor de caju ajută la prevenirea bolilor de inima.

 

Îmbunătățesc sângele
Atunci când fierul și cuprul din caju lucrează împreună, ajută organismul să formeze cât să și utilizeze corect celulele roșii. Asta, automat, duce la o bună funcționare a vaselor de sânge, a nervilor, a sistemului imunitar și nu în ultimul rând a sistemului osos.

Sănătatea ochiilor
Cu toții am auzit despre cât de minunați sunt morcovii atunci când vine vorba de ochi, dar câți dintre voi știu despre cât de mult ajută nucile de caju atunci când vine vorba de sănătatea ochilor și întărirea văzului? Caju-ul conține cantități semnificative de luteină și zeaxantină care acționează ca niște antioxidanți atunci când sunt consumate cu regularitate. Acești compuși protejează ochiul de daunele cauzate de lumină (care se pot transforma în orbire la vârste înaintate) și ajută la prevenția apariției cataractei.

Stimulează activitatea cerebrală
Creierul nostru este construit într-o proporție foarte mare din grăsime și se bazează pe o aprovizionare constantă de acizi grași sănătoși. Nucile sunt unele dintre cele mai bogate alimente în grăsimi vegetale care susțin funcțiile cognitive, îmbătrânirea sănătoasă cât și starea de dispoziție.

Indiferent de modalitatea în care alegi să te bucuri de aceste delicioase nuci, important este ca ele să se afle pe lista ta de alimente consumate cu regularitate.

 

Iar ca să-ți faci o idee despre cât de versatile sunt aceste nuci, mai jos îți lăsăm câteva sugestii despre cum pot fi consumate:


- Unt de caju: o alternativă sănătoasă și delicioasă la untul din comerț. Poți să faci unt de caju foarte simplu. Lasă nucile la înmuiat apoi dă-le prin blender până ele se transformă într-o pastă. Sarea ar trebui să fie singurul ingredient pe care-l poți adăuga după gust.

- Făină de caju: se obține foarte ușor. Tot ce trebuie să faci este să lași nucile la uscat apoi să le dai prin râșniță sau prin blender. Poți să combini făina de caju cu cea de cocos sau orice altă făină fără gluten și să le folosești împreună pentru cele mai delicioase brioșe pe care le-ai făcut vreodată.

- Lapte de caju: Dacă te-ai decis să înlocuiești laptele cu ceva sănătos și delicios, atunci laptele de caju este pentru tine. Tot ce trebuie să faci este să lași nucile de caju la înmuiat câteva ore sau peste noapte, apoi să le dai prin blender (cu apă, desigur - în funcție de cantitatea de caju folosită).

 


 
In stoc

Durata de livrare: 24 h -48 h

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: 151 Ai nevoie de ajutor? 0733773227
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Caju crud ambalat 130 gr

Scrie un review


Suport clienti Ne puteti suna pentru detalii privind livrarea comenzii sau specificatiile produselor la 0733773227. Programul in care va putem raspunde este: de luni pana vineri: 06.00 - 18.00 Sambata : 06.00 - 14.00

0733773227 livrari@teamfresh.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!