Naut bob mic ambalat-1 KG

Rusia
9,99 Lei
Produs ambalat la 1 kg. Pretul afisat este pe kg.
In stoc

Durata de livrare: 24 h -48 h

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: 180 Ai nevoie de ajutor? 0733773227
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Foarte sățios și energetic, năutul este un aliment bogat în fibre, cu efecte benefice organismului în combaterea constipației, în prevenirea arteriosclerozei, în scăderea nivelului de colesterol din sânge, în sarcină (cantitatea mare de folați ajută fătul să se dezvolte armonios din punct de vedere mental, prevenind defectele sistemului nervos).
Năutul este foarte hrănitor deoarece conține mulți nutrienți, cu excepția vitaminei B12 (specific tuturor alimentelor de origine vegetală). Principalii constituenți ai năutului sunt: fibrele, lipidele (6, 04 g /100 g de boabe, mai mult decât fasolea sau lintea, dar mai puțin decât soia), substanțe azotate, amidon, zaharuri, vitamina C și complexul de vitamina B, folați (o 100 g de năut furnizează o cantitate triplă din doza zilnică recomandată), săruri minerale: fosfor, potasiu, magneziu, calciu, sodiu, siliciu, fier (6, 24 mg /100 g, de trei ori mai mult decât conține carnea), arsenic, asparagină și zinc.

Beneficii ale consumului de năut

  1. Asigură organismului necesarul de proteine – un aspect cu o semnificație deosebită legat de năut este conținul său bogat în proteine, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru includerea în alimentația oricărui om și, mai ales, a vegetarienilor. Însă - chiar dacă acesta oferă o sursă bună de proteine - recomandarea este totuși să nu faceți din năut unica sursă. Alternați consumul său cu alte alimente bogate în proteine, cum ar fi: hrișca, orezul, soia, quinoa.

  2. Normalizează nivelul glicemiei din sânge – ca și alte leguminose, năutul conține o formă complexă de carbohidrați care se digeră încet, eliberând treptat energia. În felul acesta se evită creșterea bruscă a glicemiei din sânge, ceea ce este foarte important pentru diabetici.

  3. Ajută la controlul greutății corporale – boabele de năut sunt bogate atât în proteine, cât și în fibre alimentare, ceea ce înseamnă o sațietate sportiă în urma consumului. Șimțindu-te sătul nu vei mai avea o nevoie atât de presantă de a servi și alte gustări nesănătoase între mese.
     

  4. Îmbunătățește digestia – năutul reprezintă o sursă foarte bună de fibre – așa cum deja scrie mai sus, o porție de numai 100 g de năut oferă aproximativ 30% din doza zilnică recomandată de fibre. Necazul major al alimentației omului modern, care pune un mare accent pe produsele de origine animală (carne, lactate, ouă), este că genul aceasta de alimentație oferă prea puține fibre alimentare. De fapt, carnea, laptele și oule nu conțin deloc fibre. Chiar dacă fibrele nu sunt digerate de către organism, acestea totuși au rol foarte important în nutriție: acela de ”măturător” al reziduurilor și al substanțelor nedorite din tractul interstinal. Fibrele au un aport important în cultivarea bacteriilor prietenoase din flora interstinală. Fibrele sunt, de asemenea, de ajutor în combaterea constipației. Nu în ultimul rând, fibrele sunt implicate și în reglarea nivelului colesterolului.

  5. Promovează sănătatea oaselor – năutul este o sursă bună de nutrienți necesari pentru sănătatea oaselor: minerale, incluzând mangan, cupru, fier, zinc, magneziu, fosfor, potasiu și calciu; vitamina K; vitamine din complexul B. Ceea ce ajută la creșterea densității osoase și la prevenirea unor probleme legate de înaintarea în vârstă, cum ar fi osteoporoza.

  6. Promovează sănătatea sistemului cardiovascular – fiind o sursă bogată în fibre solubile, năutul ajută la echilibrarea nivelului colesterolului din sânge și inimă, ajutând în felul acesta la prevenirea aterosclerozei, infarctelor și atacurilor cerebrale. Mai mult decât atât, lipidele conținute în năut sunt, în principal, sub forma de acizi grași omega-3, care sunt niște forme benefice de grăsimi polinesaturate (de care organismul nostru are nevoie).
    7.  Reduce riscul defectelor genetice – năutul furnizează o sursă bogată de folat, un membru al complexului B de vitamine, care are un rol important în susținerea următoarelor funcții din organism: formarea celulelor roșii; sintetizarea proteinelor; producerea de acizi nucleici (ARN și ADN); diviziunea celulelor; folosirea zahărului și a aminoacizilor. Asigurarea consumului recomandat de folat este foarte importantă mai ales pentru femeile gravide și cele care alăptează. Astfel bebelușii sunt feriți în mod semnificativ de riscurile cu privire la defectele tubului neural, cum ar fi spina bifida.

.

Scrie un review


Suport clienti Ne puteti suna pentru detalii privind livrarea comenzii sau specificatiile produselor la 0733773227. Programul in care va putem raspunde este: de luni pana vineri: 06.00 - 18.00 Sambata : 06.00 - 14.00

0733773227 livrari@teamfresh.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!

A fost sters din wishlist!