Ardei iute mixt Verde Rosu ambalat 150gr

Maroc
2,99 Lei
Pretul afisat este pe bucata. O caserola cantareste 150 gr
In stoc

Durata de livrare: 24 h -48 h

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: 160 Ai nevoie de ajutor? 0733773227
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Are un gust picant, o savoare intensa, dar si nenumarate beneficii terapeutice: ardeiul iute este, fara doar si poate, unul dintre cele mai interesante alimente din cate exista. Il poti folosi atat in bucatarie pentru condimentarea diferitelor preparate, cat si la ameliorarea unor manifestari, gratie proprietatilor sale medicinale.

Ardeiul iute este un aliment pe care ar fi bine sa-l ai mereu la indemana, iar in cele ce urmeaza vom analiza in detaliu beneficiile si modul sau de utilizare, dar si miturile care au aparut in jurul lui.

 

Pe langa faptul ca da un gust iute si intens preparatelor, ardeiul iute are un continut caloric scazut, insa este bogat in antioxidanti, vitamine si minerale.

Conform Departamentului de Agricultura al Statelor Unite (United States Department of Agriculture), 100 de grame de ardei iute inseamna 36 de miligrame de calciu, 1,3 miligrame de fier, 4 miligrame de magneziu, 113 miligrame de potasiu si 397 de miligrame de sodiu1. Mai mult decat atat, aceeasi cantitate de ardei iute include si un complex bogat de vitamine: 34 de miligrame de vitamina C, 0,12 miligrame de vitamina B6, 0,05 miligrame de folat (cunoscut drept forma naturala de vitamina B9), plus niacina, tiamina si riboflavina, principii active cu rol antioxidant2.

 

Dar proprietatile sale nutritionale nu se limiteaza numai la aceste principii active. Ardeiul iute contine si capsaicina, compusul responsabil pentru gustul sau iute. Capsaicina reprezinta un alcaloid, care produce efecte multiple la nivelul organismului, in special asupra sistemului muscular si cardiovascular3.

Concret, una dintre functiile capsaicinei este aceea de a stimula receptorul TRPV1, care se afla in nociceptori (receptorii durerii din piele)4. Prin actiunea substantei asupra lui TRPV1, receptorii ajung sa nu mai raspunda la stimulii care cauzeaza durerea. Practic, nu o mai receptioneaza.

De asemenea, studiile au evidentiat eficacitatea capsaicinei in ceea ce priveste sindromul metabolic5, o dereglare a organismului, cauzata de depunerea de grasime la nivel abdominal, care creeaza rezistenta la insulina. In cadrul unui studiu clinic realizat pe soareci obezi a fost evidentiat faptul ca injectiile cu capsaicina au avut actiune antiinflamatoare asupra tesutului adipos6.

 

Nu in ultimul rand, capsaicina a fost asociata cu inhibarea procesului de adipogeneza (procesul de formare a grasimilor), cu suprimarea apetitului, dar si cu stimularea termogenezei (capacitatea organismului de a produce caldura), in urma careia se ard caloriile7.

In ceea ce priveste continutul de capsaicina din ardeiul iute, trebuie mentionat faptul ca acesta variaza de la un soi la altul. Exista un instrument de masurare, scara Scoville, pentru gustul iute al alimentelor, in functie de care se stabilesc anumite scoruri. De exemplu, un aliment nu este considerat iute daca are intre 0 si 700 de unitati Scoville. Insa, daca depaseste 80.000 de unitati Scoville, alimentul respectiv este extrem de iute. In plus, multe dintre soiurile de ardei iute, inclusiv habanero si Carolina Reaper, depasesc lejer acest prag.

 

In ciuda gustului arzator, pe care unii il iubesc, in timp ce altii nu reusesc sa-l tolereze deloc, ardeiul iute este un aliment cu beneficii semnificative pentru sanatatea organismului:

  • Sustine ameliorarea durerilor. Datorita capsaicinei din componenta lui, care inhiba receptorii durerii prin inducerea senzatiei de caldura (fara a cauza, insa, arsuri la nivelul organismului), ardeiul iute contribuie la atenuarea durerilor cauzate de diferite manifestari (de la migrene la dureri ce tin de sistemul osos si de cel muscular);
  • Poate regla greutatea corporala. Capsaicina joaca un rol important si de aceasta data prin faptul ca diminueaza apetitul si stimuleaza termogeneza, procesul de incalzire a corpului, care accelereaza arderea;
  • Amelioreaza inflamatiile. Capsaicina din ardeiul iute are si proprietati antiinflamatoare si asta pentru ca reuseste sa suprime actiunea substantei P8, un neuropeptid secretat de celulele nervoase, asociat cu procesele inflamatoare. Acesta este si motivul pentru care multe produse cu actiune antiinflamatoare au capsaicina in compozitia lor;
  • Sustine buna functionare a sistemului cardiovascular. Prin reglarea functiilor metabolice, a colesterolului si imbunatatirea circulatiei sangvine, ardeiul iute poate oferi suport la reducerea hipertensiunii si la apararea functiilor cardiovasculare;
  • Sustine intregul sistem imunitar. Gratie continutului sau bogat in vitamine, minerale, capsaicina si antioxidanti, ardeiul iute se numara printre resursele de incredere pentru buna functionare a organismului.

Scrie un review


Suport clienti Ne puteti suna pentru detalii privind livrarea comenzii sau specificatiile produselor la 0733773227. Programul in care va putem raspunde este: de luni pana vineri: 06.00 - 18.00 Sambata : 06.00 - 14.00

0733773227 livrari@teamfresh.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!

A fost sters din wishlist!