Rucola face parte din familia de crucifere, împreună cu broccoli, conopida şi varza. Aceste legume au un conţinut bogat în fibre şi antioxidanti şi, de asemenea, în glucozinolaţi, care, conform studiilor, reduc riscul apariţiei cancerului la plămâni, prostată, sân şi pancreas.
Clorofila ajută la combaterea aflatoxinelor, care pot ataca ADN-ul şi ficatul. Pentru a beneficia de cât mai multă clorofilă din rucola, cel mai bine este să fie consumată crudă.
Verdeţurile sunt tot timpul o alegere bună, dar rucola este una dintre cele mai bune!
Rucola are 90% apă. De aceea este un aliment răcoritor, perfect pentru zilele călduroase de vară, când avem nevoie de bună hidratare a organismului.
Vitamina K este necesară pentru sănătatea oaselor, pentru absorbţia calciului în oase şi dinţi. Jumătate de cană de rucola conţine 10.9 micrograme de vitamina K. Trei căni de rucola consumate zilnic vor furniza corpului 100% din necesarul zilnic de vitamina K. Această plantă conţine, de asemenea, de opt ori mai mult calciu decât salata iceberg (cel mai utilizat tip de salată în restaurante).
Ruca conţine indoli-3-carbinol şi izotiocianate, despre care s-a dovedit că suprimă producerea inflamaţiilor în organism. Astfel, aceasta ajută la energizarea şi mobilitatea corpului.
Conţinutul de fibre din rucola ajută la curăţarea colonului, contribuind la îmbunătăţirea digestiei. Fitochimicalele, antioxidanţii şi mineralele esenţiale prezente în rucola ajută corpul să se cureţe de toxine.
Rucola furnizează cantităţi mari din vitaminele de tip B, dar, în special, de acid folic. La adulţii foarte activi, cantităţile reduse de folaţi s-au dovedit a fi un risc pentru declinul cognitiv. Acidul folic este, de asemenea, extrem de important în sarcină, pentru dezvoltarea optimă a fătului.
Rucola este utilizată cu succes în diete, datorită aportului mare de nutrienţi. Un beneficiu în plus este faptul că 2 căni de rucola conţin doar 80 de calorii, fiind alegerea perfectă pentru persoanelor aflate într-un regim de slăbit.
Rucola protejează ochii de tulburările asociate cu îmbătrânirea datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi carotenoizi. Aceşti compusi au fost îndelung studiaţi pentru rolul pe care-l au în prevenirea degenerării maculare, una dintre principalele cauze ale orbirii la vârstnici.
Frunzele de rucola oferă un sprijin important în prevenirea degenerării maculare, datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi carotenoizi: beta carotenul, luteina şi zeaxantin. Aceştia sunt binecunoscuţi pentru calitatea lor de protejare a retinei, a corneei şi a altor parţi delicate ale ochilor de efectele nocive ale razelor UV. Conform studiilor, luteina şi zeaxantina pot proteja împotriva bolilor de ochi datorită capacităţii lor de absorbţie a luminii albastre, emisă în special de sursele luminoase artificiale, precum becurile LED, ecranele calculatoarelor etc., care este dăunătoare pentru vedere.
Suport clienti Ne puteti suna pentru detalii privind livrarea comenzii sau specificatiile produselor la 0733773227. Programul in care va putem raspunde este: de luni pana vineri: 06.00 - 18.00 Sambata : 06.00 - 14.00
0733773227 livrari@teamfresh.roComparare
Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.
A fost adaugat la favorite!