Fenicul Grande

Italia
6,49 Lei
Produsul se vinde la bucata, pretul afisat este pe bucata. O bucata cantareste aprox. 0.600-0.800 kg.
In stoc

Durata de livrare: 24 h -48 h

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: 138 Ai nevoie de ajutor? 0733773227
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Feniculul este folosit pentru diverse probleme digestive, inclusiv arsuri la stomac, gaze intestinale, balonare, pierderea poftei de mâncare şi colici la sugari, dar şi pentru beneficii în cazul unor infecţii ale tractului respirator superior, precum tuse sau bronşită.
 

Beneficiile nutritive ale feniculului

Un bulb crud de fenicul conţine doar 73 de calorii, 2,9 grame de proteine, 17 grame de carbohidraţi, 7 grame de fibre alimentare (28% din necesarul zilnic) şi furnizează 27% din necesarul zilnic de potasiu, 5% din sodiu, 6% vitamina A, 11% calciu, 46% vitamina C, 9% fier, 5% vitamina B-6 şi 10% din necesarul zilnic de magneziu.

 

În plus, acesta mai conţine fosfor, zinc, cupru, mangan, seleniu, niacina, acid pantotenic, acid folic, colina, beta-caroten, luteina si zeaxantina (viziune), vitamina E şi vitamina K şi este o sursă naturală de estrogen.

Ce beneficii potenţiale pentru sănătate are consumul de fenicul

Pentru sănătatea inimii
Fibrele prezente în fenicul, împreună cu potasiul, vitamina C şi vitamina B6 contribuie la menţinerea unei inimi sănătoase.

Vitamina B6 şi acidul folic previn acumularea homocisteinei, un aminoacid ce este asociat cu infarcturile miocardice şi cu atacurile cerebrale, care odată prezentă în corp poate conduce la probleme cardiace şi la deteriorarea vaselor de sânge.

Fenicul conţine cantităţi semnificative de fibre, care ajută la scăderea cantităţii totale de colesterol din sânge, scăzând astfel riscul bolilor de inima.

 

Tensiunea arterială
Datorită efectului vasodilatator al potasiului şi datorită prezenţei calciului şi magneziului, tensiunea arterială poate scădea în mod natural prin consumul acestei legume.

Reducerea colicilor în cazul sugarilor alăptaţi la sân
Cercetările au arătat că administrarea uleiului din seminţe de fenicul poate duce la reducerea colicilor sugarilor cu vârsta între 2 şi 12 săptămâni, iar oferind un ceai pe bază de fenicul, museţel, verbinţă, lemn dulce şi roiniţă poate reduce severitatea colicilor la sugari.

Sănătatea oaselor
Componentele feniculului ce contribuie la construirea şi menţinerea unei structuri osoase sănătoase şi puternice sunt fierul, fosforul, calciul, magneziul, zincul, manganul şi vitamina K.

 

Consumul de fibre din fructe şi legume, precum feniculul, este asociat cu un risc redus de cancer colorectal.
Celulele sunt mai bine apărate de radicalii liberi prin intermediul antioxidanţilor precum vitamina C, vitamina A şi beta carotenul.

Seleniul este un mineral care nu este prezent în cele mai multe fructe şi legume, dar poate fi găsit în fenicul. Acest element are un rol important în asigurarea funcţionării corecte a enzimelor hepatice. În plus, seleniu previne inflamaţia şi scade rata dezvoltării tumorilor.

Fenicul conţine, de asemenea, acid folic, care joacă un rol în sinteza şi repararea ADN-ului, prevenind astfel formarea celulelor canceroase datorită mutaţiilor în AND.

Controlul greutăţii
Fibrele dietetice cresc senzaţia de saţietate şi reduc apetitul, ceea ce duce la un aport mai scăzut de calorii. În acelaşi timp ajută la prevenirea constipaţiei şi la buna funcţionare a tractului digestiv.

 

Frumuseţea pielii
Feniculul este o sursă excelentă de vitamina C, iar aceasta prin efectul de antioxidant ajută în prevenirea daunele cauzate de soare şi poluare. Vitamina C influenţează capacitatea colagenului de a netezi ridurile şi de a îmbunătăţi textura pielii în general.

Creştere absorbţia de fier
Deficienţa de fier este una dintre cele mai comune deficienţe nutritive în ţările dezvoltate şi una dintre principalele cauze ale anemiei. Consumul de alimente cum ar fi feniculul, care sunt bogate in vitamina C alături de alimente care sunt bogate în fier va creşte capacitatea organismului de a absorbi fierul.

Metabolismul energetic

Feniculul este o sursă de vitamina B-6, care joacă un rol esenţial în metabolismul energetic prin transformarea carbohidraţilor şi proteinelor în glucoză şi aminoacizi, componente ce sunt mai uşor folosite la producerea energiei de către organism.

Efect anti inflamator
Colina este un nutrient foarte important din fenicul, fiind benefică pentru somn, mişcările musculare, în procesul de învăţare şi memorare. Colina, de asemenea, ajută la menţinerea structurii membranelor celulare şi la transmiterea impulsurilor nervoase, la absorbţia de grăsime şi reducerea inflamaţiei cronice.

 

Estrogenul
Estrogenul, care se găseşte în mod natural în fenicul, este esenţial în reglarea ciclului de reproducere feminin şi poate afecta, de asemenea, fertilitatea.

Feniculul în alimentaţie

Feniculul poate fi incorporat în orice preparat datorită texturii crocante şi a gustului uşor dulce. Poate fi consumat atât crud cât şi gătit.
Frunzele şi tulpinile acestuia pot fi gătite împreună cu bulbul pentru a realiza o garnitură sau pot fi folosite ca o bază pentru supe. În cazul în care doriţi un preparat mai uşor, puteţi amesteca feniculul tăiat cu alte legume pentru a realiza o salată răcoritoare.

Scrie un review


Suport clienti Ne puteti suna pentru detalii privind livrarea comenzii sau specificatiile produselor la 0733773227. Programul in care va putem raspunde este: de luni pana vineri: 06.00 - 18.00 Sambata : 06.00 - 14.00

0733773227 livrari@teamfresh.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!

A fost sters din wishlist!