Prunele sunt printre puținele fructe recomandate în diete, atunci când este interzis consumul de carbohidrați. Sunt recomandate prunele proaspete și nu prunele uscate deoarece acestea din urmă stimulează pancreasul să secrete insulină și cresc glicemia.
Prunele stimulează memoria
Consumul zilnic de prune, cel puțin trei prune pe zi, ajută la eliminarea celulelor deteriorate, care afectează concentrarea și atenția. Datorită conținutului bogat de antioxidanți, prunele sunt un adjuvant natural pentru îmbunătățirea memoriei.
Consumul de prune previne bolile de inimă
Pentru că sunt sărace în grăsimi și nu conțin grăsimi saturate, prunele nu sunt un risc pentru inima. Consumul de prune nu duce la creșterea colesterolului și automat scade riscul atacului de cord.
Prunele sunt bogate în vitamina C
Prunele sunt o sursă bogată de vitamina C, fiecare fruct conține aproximativ 7% din aportul zilnic recomandat.
Prunele previn diabetul
Prunele proaspete au proprietăți de reglare a glicemiei și, prin stimularea metabolismului glucid, ele previn apariția diabetului. Diabetul se caracterizează prin tulburări ale metabolismului în sânge.