Nuca de cocos bucata

2,99 Lei
Momentan indisponibil

Durata de livrare: 24 h -48 h

Cod Produs: 258 Ai nevoie de ajutor? 0733773227
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Uleiul, apa și laptele obținute din nuca de cocos sunt ingrediente populare, pe care din ce în ce mai multe persoane le folosesc în bucătărie, dar și ca remedii în diverse probleme de sănătate. Totodată, și miezul cărnos al nucii de cocos poate fi folosit în diverse preparate, dar și pentru proprietățile terapeutice pe care le are.

Iată cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le cunoști atunci când vine vorba de acest fruct exotic!

 

Spre deosebire de alte fructe care sunt bogate în carbohidrați, nuca de cocos conține grăsimi, proteine, minerale și câteva vitamine din complexul B. 

100 de grame de miez de nucă proaspăt furnizează organismului: 354 de calorii, 3 grame de proteine, 15 grame de carbohidrați, 9 grame de fibre, 33 de grame de grăsime, 75% din doza zilnică recomandată (DZR) de mangan, 22% din DZR de cupru, 14% din DRZR de seleniu, 8% din DZR de magneziu, 11% din DZR de fosfor, 13% din DZR de fier și 10% din DZR de potasiu. 

 

Toate substanțele nutritive din compoziția nucii de cocos oferă multe beneficii corpului. Descoperă cum acționează fibrele, grăsimile sănătoase, compușii fenolici și antioxidanții, fiecare având roluri țintite odată ce ajung în organism.

  • Protejează celulele corpului de stresul oxidativ

Miezul de nucă de cocos conține compuși fenolici care au rol antioxidant, ceea ce înseamnă că protejează celulele corpului împotriva stresului oxidativ. În plus, polifenolii previn oxidarea colesterolului “rău” (LDL), scăzând astfel riscul înfundării arterelor cu grăsimi, un factor de risc în declanșarea problemelor cardiovasculare.

 

  • Susține buna funcționare a inimii

Uleiul obținut din nuca de cocos ajută la buna funcționare a inimii, datorită efectelor pe care le are asupra mai multor factori de risc pentru bolile cardiovasculare. În primul rând, acest tip de ulei ajută la scăderea nivelului de colesterol “rău” (LDL) din sânge și la creșterea celui bun (“HDL”). 


 

De asemenea, un consum constant de ulei de cocos contribuie la reducerea grăsimii abdominale, despre care se știe că poate afecta vasele de sânge care transportă sânge și nutrienți către inimă. Într-un studiu pilot, condus de cercetătorii din Malaezia, se arată că bărbații obezi care au consumat 30 ml de ulei de cocos virgin în fiecare zi, timp de 4 săptămâni, au obținut o reducere a circumferinței taliei cu aproximativ 3 cm.

  • Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge

Nuca de cocos este săracă în carbohidrați, dar conține multe fibre și grăsimi bune, ajutând astfel la reglarea glicemiei. La aceste substanțe nutritive se adaugă și arginina, un aminoacid care asigură buna funcționare a celulelor pancreasului. Aceste celule eliberează insulina, hormon ce menține sub control nivelul zahărului din sânge. 

Un studiu pe șobolani cu diabet, efectuat de către cercetătorii din India, arată că hrănirea lor cu proteine din miezul de nucă de cocos a dus la îmbunătățirea metabolismului glucozei, dar și a nivelului de insulină. În plus, celulele beta de la nivelul pancreasului au început să producă mai multă insulină, reglând astfel nivelul zahărului din sânge. Cercetătorii sunt de părere că celulele beta au început să lucreze mai bine și datorită cantității mari de arginină prezentă în nuca de cocos.

 

  • Stimulează imunitatea 

Nuca de cocos conține doi acizi care o transformă într-un remediu natural pentru întărirea imunității. Este vorba despre acidul lauric și acidul caprilic, ambii cu proprietăți antivirale și antibacteriene


 

În compoziția nucii de cocos, acidul lauric se găsește într-o cantitate mare și odată consumat, organismul îl transformă în monolaurin, un agent antiviral care poate combate o varietate de agenți patogeni, printre care se numără herpesul, giardia, helicobacter pylori și citomegalovirusul. 

Totodată, grăsimile din nuca de cocos sunt folosite de către metabolism pentru a produce energiedar și pentru curățarea sângelui, îmbunătățirea digestiei și în procesul de slăbire

Pentru a beneficia de toate aceste efecte pozitive ale nucii de cocos, este suficient să consumi câte o linguriță de ulei de cocos în fiecare zi, cel mult 10-12 săptămâni. Întrucât acest remediu poate avea câteva reacții adverse precum dureri de cap, oboseală și dureri musculare ca urmare a faptului că sistemul imunitar începe să lucreze și mai mult, se recomandă ca uleiul să fie consumat în compoziția unui smoothie sau să fie adăugat în cafeau de dimineață.

 

Miezul cărnos al nucii de cocos poate fi găsit sub mai multe forme: proaspăt, congelat sau uscat, însă indiferent de varianta pe care o alegi, ai la dispoziție mai multe moduri prin care îl poți adăuga în dieta ta. 

  • Adaugă miez de nucă de cocos la salatele de fructe sau în compoziția unui porridge ori consumă-l în combinație cu iaurt.  
  • Este un bun ingredient și pentru smoothie-uri sau sosuri. 
  • În varianta uscată, poate fi combinat cu pesmet atunci când vrei să prăjești carne de porc, de pui sau pește. 
  • Miezul proaspăt poate fi adăugat la prepararea cartofilor prăjiți sau a tocănițelor.
  • Poți opta, de asemenea, pentru uleiul sau untul de cocos, cât și pentru apa de cocos, dacă se numără printre preferințele tale. 

Scrie un review


Suport clienti Ne puteti suna pentru detalii privind livrarea comenzii sau specificatiile produselor la 0733773227. Programul in care va putem raspunde este: de luni pana vineri: 06.00 - 18.00 Sambata : 06.00 - 14.00

0733773227 livrari@teamfresh.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!

A fost sters din wishlist!