Baby spanac - 200 gr

Romania
8,59 Lei
Produsul se vinde la bucata. Pretul afisat este pe bucata.
In stoc

Durata de livrare: max. 24h

Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: 10 Ai nevoie de ajutor? 0733773227
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
100 de grame de spanac crud conține: 23 de calorii, 91% apă, 2,9 grame de proteine, 3,6 grame de carbohidrați, 0,4 grame de zahăr, 2,2 grame de fibre și 0,4 grame de grăsimi. 

Spanacul abundă și în vitamine și minerale, esențiale pentru o bună funcționare a organismului:

  • Vitamina A: Spanacul este o sursă excelentă de carotinoizi, pe care organismul îi poate transforma în vitamina A.
  • Vitamina C: Acționează ca un puternic antioxidant ce susține sănătatea pielii și a sistemului imunitar. 
  • Vitamina K: Joacă un rol important în coagularea sângelui. 
  • Acid folic: Cunoscut și sub numele de vitamina B9, acidul folic este esențial pentru femeile însărcinate, contribuind la funcționarea normală a celulelor și creșterea țesuturilor. 
  • Fier: Spanacul conține și fier, un mineral care ajută la formarea hemoglobinei și furnizează oxigen țesuturilor. 
  • Calciu: Acest mineral este esențial pentru sănătatea oaselor și este folosit, de asemenea, de către sistemul nervos, inimă și mușchi.

Pe lângă aceste minerale și vitamine, spanacul mai conține potasiu, magneziu, vitaminele B6 și E, dar și compuși precum: nitrați, quercitină, luteină, zeaxantină, neoxantină și violaxantină.

 

Datorită substanțelor pe care le conține, spanacul este benefic în multe probleme de sănătate, potrivit mai multor studii realizate de oameni de știință din întreaga lume.

  • Diabet

Spanacul conține un antioxidant puternic, cunoscut sub numele de acid alfa-lipoic, care s-a dovedit a fi de ajutor în reducerea nivelului de zahăr din sânge și a rezistenței la insulină. În plus, acest antioxidant reduce efectele neuropatiei periferice (amorțeala și slăbiciunea apărute la nivelul mâinilor și picioarelor) în cazul pacienților cu diabet.

Într-un studiu realizat în 2006 de către oamenii de știință de la Centrul German de Diabet din Düsseldorf, Germania, se arată că un consum zilnic de 600 mg de acid alfa-lipoic timp de 5 săptămâni a dus la reducerea în intensitate a mai multor simptome neuropatice, precum dureri și amorțeală la nivelul membrelor inferioare.

 

  • Astm

Riscul de a dezvolta astm este mai redus în cazul persoanelor care consumă anumiți nutrienți în cantități mai mari, precum betacaroteni. 
 

  • Tensiune arterială

Nivelul ridicat de potasiu din spanac se află în strânsă legătură cu menținerea sănătății inimii. Un consum constant de potasiu din surse naturale reduce riscul infarctului, accidentului vascular cerebral și a altor afecțiuni cardiovasculare, prin simplul fapt că reduce tensiunea arterială. 
 

  • Poate combate celulele canceroase

Datorită numeroșilor fitonutrienți pe care îi conține, spanacul poate proteja organismul împotriva celulelor canceroase. Antioxidanții cunoscuți sub numele de luteină, zeaxantină, neoxantină și violaxantină au proprietăți antiinflamatorii, reducând astfel riscul de dezvoltare a celulelor canceroase. Dintre acești antioxidanți, cel mai puternic s-a dovedit a fi neoxantina. 

Scrie un review


Suport clienti Ne puteti suna pentru detalii privind livrarea comenzii sau specificatiile produselor la 0733773227. Programul in care va putem raspunde este: de luni pana vineri: 06.00 - 18.00 Sambata : 06.00 - 14.00

0733773227 livrari@teamfresh.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!

A fost sters din wishlist!