Durata de livrare: 24 h -48 h
In bucataria romaneasca, patrunjelul si-a facut loc de sute de ani, fiind folosite in special frunzele acestuia. Planta nu a fost departe nici de laboratoarele medicilor sau batranelor care preparau remedii naturiste si este folosita, cu ambele destinatii, si astazi.
Patrunjelul este bogat in proteine, vitamina C, betacaroten, uleiuri esentiale active, flavonoide, fier, calciu, fosfor, mangan, sulf, inositol si vitamina K.
Complexul de vitamine, minerale si antioxidanti din patrunjel actioneaza precum o armata puternica impotriva toxinelor si substantelor nocive care patrund in organism. Intareste sistemul imunitar si, prin urmare, este pretios pe durata tratamentelor impotriva infectiilor cu virusuri, bacterii sau fungi.
Patrunjelul are si un efect diuretic, favorizand eliminarea apei din organism si curatarea rinichilor.
Daca suferi de o afectiune cardiovasculara cronica, un consum regulat de patrunjel te poate ajuta sa eviti agravarea acesteia. Frunzele de patrunjel, consumate crude sau foarte putin gatite, fluidizeaza sangele si sustin circulatia acestuia catre creier, dilata arterele, impiedica aparitia cheagurilor de sange si scad riscul de ateroscleroza.
In plus, patrunjelul regleaza nivelul tensiunii arteriale, al colesterolului din sange si ajuta organismul sa proceseze corect zaharurile.
Patrunjelul a fost folosit din timpuri stravechi mai ales pentru femei, in cazurile de infertilitate, de intarzieri ale menstruatiei sau lipsa ciclului menstrual, dar si pentru calmarea simptomelor de premenopauza.
Substantele active din patrunjel pot regla nivelele hormonale, pot calma durerile menstruale si crampele, pot regla fluxul menstrual si pot imbunatati activitatea ovarelor, pentru a asigura fertilitatea.
Patrunjelul are un important rol antiinflamator, dovedit si de multe studii recente. Persoanele care consuma mult patrunjel raporteaza mai rar dureri foarte puternice ale articulatiilor, chiar daca sufera de reumatism sau guta.
Frunzele de patrunjel sunt un remediu ideal pentru respiratia cu un miros neplacut. Daca mesteci 2-3 frunze proaspete timp de 2 minute, acestea vor distruge bacteriile din cavitatea bucala si iti vor improspata respiratia rapid.
Patrunjelul poate fi folosit, in primul rand, la gatit, pentru asezonarea unor preparate precum supele, ciorbele, pastele, cartofii la cuptor, sosurile si nu numai.
De asemenea, acesta poate fi consumat si sub forma de ceai de patrunjel.
Smoothie-urile si sucurile verzi care contin cantitati mari de patrunjel nu numai ca sunt gustoase, insa sunt si foarte sanatoase, asa ca ar trebui sa iti prepari si tu asemenea bauturi nutritive.
Suport clienti Ne puteti suna pentru detalii privind livrarea comenzii sau specificatiile produselor la 0733773227. Programul in care va putem raspunde este: de luni pana vineri: 06.00 - 18.00 Sambata : 06.00 - 14.00
0733773227 livrari@teamfresh.roComparare
Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.
A fost adaugat la favorite!